Purpose & Vitaliteit

Purpose en vitaliteit, voor mij zijn dit twee kernwaarden. Purpose is de richting volgen die het meest bij jouw intrinsieke drijfveren past. Waar je energie van krijgt en passie en bezieling in ervaart. Én waarin jij iets bijdraagt aan anderen en de wereld. Vitaliteit gaat over de levensenergie in je leven, dat deze voluit mag stromen. Onder andere door werk te doen wat jou bezielt, maar ook door goed voor jezelf en je lichaam te zorgen. Een gezonde balans die als basis dient voor alles wat jij wil ondernemen in dit leven.

Dit zijn twee principes die ik kan bewonderen bij andere mannen. Mannen die leven vanuit purpose en vitaliteit trekken aan, ze worden magnetisch. Voor vrouwen, maar ook voor andere mannen die in hun voetsporen willen treden. Het hoort in mijn ogen bij volwassenheid, dat de man zich niet langer laat leiden door keuzes van anderen, proberen te voldoen aan verwachtingen, of over eigen grenzen gaan uit angst voor afwijzing. Gedrag dat nog voortkomt uit overlevingsmechanismen, maar ons berooft van onze levensenergie. Wie in contact wil komen met zijn purpose en vitaliteit heeft eigen keuzes te maken, patronen te doorbreken en te durven varen op eigen intuïtie en inzicht.

Maar… niet op eigen houtje, het is zo belangrijk om mannen om je heen te hebben die daarin gelijkgestemd zijn. Die je aanmoedigen wanneer je worstelt en steun nodig hebt, die je een spiegel voorhouden wanneer je vastzit in blinde vlekken en die ons helpen herinneren aan wat we werkelijk willen: groeien in de potentie die we van binnen voelen.

Daarom organiseren we deze vierweekse programma’s, om mannen in contact te brengen met wat ze écht willen. Om gezamenlijk in beweging te komen, zodat we stappen zetten op ieders unieke pad en oude patronen kunnen gaan loslaten. En om mannen de helende ervaring van broederschap te laten ervaren. Vaak zoeken we de bevestiging, liefde en aandacht nog bij vrouwen, maar dit is nooit genoeg. Juist door verbinding, erkenning en respect van andere mannen groeit je zelfvertrouwen en kom je in contact met je volwassen mannelijke kern.

Dan hoef je niet meer in de wereld te zoeken naar wat jou kan opvullen, maar kan je aan de wereld gaan geven vanuit je volheid. Dit is waar iedere film, mythe en verhaal in wezen over gaat. Dat jij in jezelf de sleutel vindt die jou in connectie brengt met jouw unieke purpose. En dat je de kracht en levensenergie hebt om deze purpose ook daadwerkelijk te gaan leven en met de wereld te delen. Dit is de weg naar ware ver-vulling, de enige remedie tegen de constante neiging tot op-vulling van de innerlijke leegte die we ervaren.

Wil jij hiermee aan de slag, wil je meer helderheid over jouw richting en een structuur die je helpt met een gezonde discipline? Meld je dan aan voor het mannenprogramma. Wil je daarin eerst nog meer informatie ontvangen, dan kan je met ons in gesprek komen via een 15 minuten lange Zoom meeting. Dit is geheel gratis en vrijblijvend, bedoeld om te onderzoeken of het programma de juiste stap is voor jou op dit moment. Plan hier je gesprek in.

Wij verwelkomen je graag!

Minne van Woersem

Vorige
Vorige

The Lover Archetype

Volgende
Volgende

De Symbolische reis naar Mordor 🌋